Uporabni nasveti

nedelja, 01. januar 2017

iPhone 7: Kako vsiliti ponovni zagon, vstopiti v Recovery način ali v DFU način

Novi iPhone 7 poleg drugih novosti prinaša tudi spremenjen osrednji gumb Home. Ta zdaj ni več mehanski, temveč deluje na dotik in je tako odvisen od delovanja programske opreme. Posledično to pomeni, da gumb ne deluje več za vsiljen ponovni zagon in za vstop v Recovery ali DFU način, kot je to veljalo v predhodnih različicah.

A brez skrbi, dostop do teh funkcionalnosti je povsem enostaven tudi na iPhone 7 – uporabiti morate le drugo kombinacijo tipk!

Ponovni zagon iPhone 7

Če se iPhone 7 preneha odzivati in ga ne morete niti izklopiti z držanjem gumba za vklop/izklop, potem bo morda pomagal vsiljeni ponovni zagon:

  1. Držite pritisnjen gumb za vklop/izklop na desni strani naprave.
  2. Med držanjem gumba za vklop/izklop pritisnite in držite gumb za znižanje jakosti zvoka na levi strani naprave.
  3. Držite oba gumba vse dokler se zaslon ne ugasne in ponovno prižge z Apple logotipom.

Ob držanju kombinacije gumbov se bo zmanjšala jakost zvoka, kar je normalno. Držite gumba pritisnjena še naprej in iPhone 7 se bo ponovno zagnal.


Vstop v Recovery način za iPhone 7

Vstop v Recovery način je za iPhone 7 prav tako enostaven, kot je bil pri prejšnjih modelih, različne so le kombinacije tipk:

  1. Povežite iPhone 7 z računalnikom.
  2. Zaženite programsko opremo iTunes.
  3. Hkrati pritisnite in držite gumb za vklop/izklop ter gumb za znižanje jakosti zvoka.
  4. Držite oba gumba tudi ko se zaslon ugasne in ponovno prižge z Apple logotipom.
  5. Držite oba gumba dokler se na zaslonu ne pokaže obvestilo »Connect to iTunes«.

Programska oprema iTunes bo zaznala telefon. Zdaj lahko svoj iPhone 7 ponastavite ali uporabite druge funkcionalnosti Recovery načina. Za izstop iz tega načina pritisnite in držite gumba za vklop/izklop ter znižanje jakosti zvoka dokler zaslon ne ugasne.

Vstop v DFU način za iPhone 7

Tudi vstop v DFU način na novem modelu iPhone 7 poteka nekoliko drugače kot pri predhodnikih, a nič manj enostavno:

  1. Povežite iPhone 7 z računalnikom.
  2. Zaženite programsko opremo iTunes.
  3. Izklopite iPhone 7.
  4. Pritisnite in držite gumb za vklop/izklop na desni strani naprave za 3 sekunde.
  5. Držite gumb za vklop/izklop pritisnjen in hkrati pritisnite in držite še gumb za znižanje jakosti zvoka na levi strani naprave.
  6. Držite oba gumba pritisnjena za 10 sekund (če se pojavi Apple logo, ste gumba držali predolgo in boste morali postopek ponoviti).
  7. Po desetih sekundah spustite gumb za vklop/izklop, a držite gumb za znižanje jakosti zvoka še okoli 5 sekund (če na zaslonu vidite obvestilo »Plug into iTunes, ste gumb držali predolgo in boste morali postopek ponoviti).
  8. Če ostane zaslon prazen, vam je uspelo! Vaš iPhone 7 je zdaj v DFU načinu.

Programska oprema iTunes na računalniku bo zdaj zaznala vaš iPhone 7 in omogočila DFU funkcionalnosti. Za izstop iz tega načina pritisnite in držite gumba za vklop/izklop ter znižanje jakosti zvoka dokler se zaslon ne prižge z Apple logotipom.

Natisni
Avtor: mobilc.si
0 Komentarjev

Kategorije: TutorialsOgledov: 5799

Oznake: iphone 7

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni! Prijava

Vaše ime
Vaš email
Zadeva
Sporočilo
x

Zadnji oglasi

Karl Lagerfeld Choupette Fun zaščitni ovitek (TPU) za... Prodam 19,99 €
Karl Lagerfeld Choupette Fun zaščitni ovitek (TPU) za mobilnik iPhone XS Max (6.5”) Transparent barve – Visokokakovosten prožen TPU material – Odporen proti udarcem – Visoka prepustnost barv –...
Preklopna torbica Nillkin Sparkle za Samsung A605 Galaxy... Prodam 9,99 €
Nillkin Sparkle preklopna torbica za Samsung A605 Galaxy A6 Plus (2018), v črni barvi, bo vaš mobilnik ščitila pred praskami in udarci. – mehke linije – umetno usnje – protizdrsno – superioren...
SPIGEN Rugged Armor Urban zaščitni ovitek (TPU) za... Prodam 14,99 €
SPIGEN Rugged Armor Urban zaščitni ovitek (TPU) za mobilnik Samsung G965 Galaxy S9 Plus, črne barve – Visokokakovosten prožen TPU material – Odporen proti udarcem – Visoka prepustnost barv –...
Zaščitno steklo 5D Glass (kaljeno steklo) za Huawei P20... Prodam 14,99 €
Visoko kvalitetno 5D kaljeno steklo zagotavlja popolno zaščito od roba do roba, odlično jasnost slike in prijeten dotik. Lepilo je nanešeno po vsej površini. Lastnosti: – Za Huawei P20 Lite –...
SPIGEN SGP Airskin zaščitni ovitek (TPU) za mobilnik... Prodam 14,99 €
SPIGEN SGP Airskin zaščitni ovitek (TPU) za mobilnik Apple iPhone XR (6.1”), črne barve – Visokokakovosten prožen TPU material – Odporen proti udarcem – Visoka prepustnost barv – Ohranja elegantne...