Uporabni nasveti

23. avgust 2015

Kaj narediti, če pozabite geslo za zaklep zaslona na Vašem Samsung Galaxy S6?

Pred kratkim ste si ustvarili geslo za zaklep zaslona, a ste ga nato pozabili, kar Vam sedaj onemogoča dostopanje do vašega telefona. Na srečo obstajata dva načina, s katerima lahko ponastavite vaše geslo in spet uporabljate vaš telefon. Seveda, če imate nekaj pomembnih informacij, s katerimi dokažete, da si »zaslužite« ta dostop in da gre res za vaš telefon. Zaščita, ki prepreči neznancu, da kljub nepoznavanju vašega gesla, dostopa do vaših podatkov.


1. možnost: Vaš telefon odklenite preko vašega Google računa

  1. Če vnesete nepravilno geslo, vzorec, PIN kodo ali prstni odtis dovoljkrat (ponavadi 20-krat ali večkrat), se vam na zaslonu pokaže zahtevek za geslo Vašega Google računa, s katerim odklenete Vaš telefon.
  2. Če uporabljate dvostopenjsko avtentikacijo, boste morali obiskati Googlovo stran z varnostnimi nastavitvami na Vašem računalniku in generirati enkratno geslo, s katerim odklenete vaš telefon.

Če na žalost ne poznate tudi Vašega gesla za Google račun, Vam ta način ne bo koristil.


2. možnost: Vaš telefon odklenite preko Samsungove spletne strani Find My Mobile

Samsung ima namreč svojo lastno službo za upravljanje z napravami na daljavo, ki lahko, med drugim, odklene tudi vaš telefon.

Da bi se lahko poslužili te možnosti, ste morali, ko ste prvič nastavili vaš telefon, že ustvariti Vaš Samsung račun.
Preko vašega spletnega brskalnika pojdite na Samsungovo spletno stran Find My Mobile in se prijavite z uporabniškim imenom in geslom za Vaš Samsung račun. V stolpcu na levi strani kliknite na »Odkleni mojo napravo«. Vaš telefon se bo povezal s spletno stranjo in se odklenil.


Nasvet: Ko ste končno nazaj v svojem telefonu, vam priporočamo, da si ponastavite geslo tako, da si ga boste v prihodnje zapomnili. To naredite tako:

  1. Povlecite prst od vrha ekrana pa vse do dna, da se vam odpre zavihek z obvestili.
  2. Zgoraj desno pritisnite na ikono »Nastavitve«.
  3. Pritisnite »Zaklep zaslona in Varnost«.
  4. Pritisnite na »Vrsta zaklepa zaslona« na vrhu in izberite nov način zaklepa. Premislite o prstnem odtisu za dodatno varnost in praktičnost.

Tako, naslednjič več ne bi smeli imeti podobnih težav. V primeru, da geslo ponovno pozabite, sedaj veste, kako problem rešiti.

Če kljub temu naletite na težave z odklepanjem ali nastavitvami zaklepa Vašega zaslona, pa nam prosim pišite na podpora@mobilc.si.

Natisni
Avtor: mobilc.si
0 Komentarjev

Kategorije: TutorialsOgledov: 22723

Oznake: galaxy s6samsungzaklep zaslona

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni! Prijava

Vaše ime
Vaš email
Zadeva
Sporočilo
x

Zadnji oglasi

Apple iPhone 11 Pro 64gb iPhone 11 Pro Max 64gb Prodam 400,00 €
Spletna stran: www.bulksalesltd.com Email.sales@bulksalesltd.com E-pošta: bulksalesltd@gmail.com Telefon +44 7451 212932 WhatsApp Chat +44 7451 212932 Vsi naši izdelki so...
etuij za xiaomi 5 plus Prodam 3,00 €
Prodam nove ovitke za XIAOMI 5 PLUS. Ovitki so novi. ROZA, MODRA IN ČRNA BARVA
Nokia 6 Prodam 130,00 €
Prodam Nokio 6, staro 2 leti. Je zelo lepo ohranjena in deluje brezhibno. Zraven prilagam zaščitni ovitek, polnilec in ostalo potrebno opremo.

Tel:  070 509 309  David
Preklopna torbica Nillkin Qin za Samsung J6 2018 (J600)... Prodam 11,99 €
Nillkin Qin usnjena preklopna torbica za Samsung J6 2018 (J600), v črni barvi, bo vaš mobilnik ščitila pred praskami in udarci. – mehke linije – visoko kvalitetno usnje – protizdrsno – superioren...
Karl Lagerfeld Choupette Fun zaščitni ovitek (TPU) za... Prodam 19,99 €
Karl Lagerfeld Choupette Fun zaščitni ovitek (TPU) za mobilnik iPhone XS Max (6.5”) Transparent barve – Visokokakovosten prožen TPU material – Odporen proti udarcem – Visoka prepustnost barv –...