Uporabni nasveti

nedelja, 23. avgust 2015

Kaj narediti, če pozabite geslo za zaklep zaslona na Vašem Samsung Galaxy S6?

Pred kratkim ste si ustvarili geslo za zaklep zaslona, a ste ga nato pozabili, kar Vam sedaj onemogoča dostopanje do vašega telefona. Na srečo obstajata dva načina, s katerima lahko ponastavite vaše geslo in spet uporabljate vaš telefon. Seveda, če imate nekaj pomembnih informacij, s katerimi dokažete, da si »zaslužite« ta dostop in da gre res za vaš telefon. Zaščita, ki prepreči neznancu, da kljub nepoznavanju vašega gesla, dostopa do vaših podatkov.


1. možnost: Vaš telefon odklenite preko vašega Google računa

  1. Če vnesete nepravilno geslo, vzorec, PIN kodo ali prstni odtis dovoljkrat (ponavadi 20-krat ali večkrat), se vam na zaslonu pokaže zahtevek za geslo Vašega Google računa, s katerim odklenete Vaš telefon.
  2. Če uporabljate dvostopenjsko avtentikacijo, boste morali obiskati Googlovo stran z varnostnimi nastavitvami na Vašem računalniku in generirati enkratno geslo, s katerim odklenete vaš telefon.

Če na žalost ne poznate tudi Vašega gesla za Google račun, Vam ta način ne bo koristil.


2. možnost: Vaš telefon odklenite preko Samsungove spletne strani Find My Mobile

Samsung ima namreč svojo lastno službo za upravljanje z napravami na daljavo, ki lahko, med drugim, odklene tudi vaš telefon.

Da bi se lahko poslužili te možnosti, ste morali, ko ste prvič nastavili vaš telefon, že ustvariti Vaš Samsung račun.
Preko vašega spletnega brskalnika pojdite na Samsungovo spletno stran Find My Mobile in se prijavite z uporabniškim imenom in geslom za Vaš Samsung račun. V stolpcu na levi strani kliknite na »Odkleni mojo napravo«. Vaš telefon se bo povezal s spletno stranjo in se odklenil.


Nasvet: Ko ste končno nazaj v svojem telefonu, vam priporočamo, da si ponastavite geslo tako, da si ga boste v prihodnje zapomnili. To naredite tako:

  1. Povlecite prst od vrha ekrana pa vse do dna, da se vam odpre zavihek z obvestili.
  2. Zgoraj desno pritisnite na ikono »Nastavitve«.
  3. Pritisnite »Zaklep zaslona in Varnost«.
  4. Pritisnite na »Vrsta zaklepa zaslona« na vrhu in izberite nov način zaklepa. Premislite o prstnem odtisu za dodatno varnost in praktičnost.

Tako, naslednjič več ne bi smeli imeti podobnih težav. V primeru, da geslo ponovno pozabite, sedaj veste, kako problem rešiti.

Če kljub temu naletite na težave z odklepanjem ali nastavitvami zaklepa Vašega zaslona, pa nam prosim pišite na podpora@mobilc.si.

Natisni
Avtor: mobilc.si
0 Komentarjev

Kategorije: TutorialsOgledov: 25329

Oznake: galaxy s6samsungzaklep zaslona

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni! Prijava

Vaše ime
Vaš email
Zadeva
Sporočilo
x

Zadnji oglasi

Xiaomi Pocophone M3 Dual SIM 64GB Cool Blue Prodam 169,99 €
Nov, vsa pripadajoča oprema, 24-mesečna garancija, na voljo v modri barvi, deluje na vsa omrežja, GSM aparat ni vezan na nobeno naročniško razmerje, … LASTNOSTI GSM APARATA TEHNOLOGIJA Omrežja:...
Huawei Watch GT 2 Pro Sport 46mm Black Prodam 269,99 €
Nova, vsa pripadajoča oprema, 24-mesečna garancija, na voljo v črni barvi, s črnim paščkom … LASTNOSTI PAMETNE ROČNE URE TEHNOLOGIJA Brez povezave na mobilno omrežje TELO Dimenzije: 46.7 x 46.7 x...
Samsung Galaxy A72 (A725) 128GB Dual SIM Awesome Black Prodam 484,99 €
Nov, vsa pripadajoča oprema, 24-mesečna garancija, na voljo v črni barvi, deluje na vsa omrežja, GSM aparat ni vezan na nobeno naročniško razmerje, … TEHNOLOGIJA Omrežja: GSM / HSPA / LTE omrežje:...
Motorola (XT2091-3) Moto G9 Power Dual Sim 128GB... Prodam 199,99 €
Nov, vsa pripadajoča oprema, 24-mesečna garancija, na voljo v zeleni barvi, deluje na vsa omrežja, GSM aparat ni vezan na nobeno naročniško razmerje, … LASTNOSTI GSM APARATA TEHNOLOGIJA Omrežja:...
Apple iPhone 8 64GB Space Gray Prodam 254,99 €
Rabljen, kot nov, na voljo v vesoljno sivi barvi, deluje na vsa omrežja, GSM aparat ni vezan na nobeno naročniško razmerje, … LASTNOSTI GSM APARATA Tehnologija: GSM / HSPA / LTE 2G omrežje GSM...