Uporabni nasveti

nedelja, 30. avgust 2015

Kako blokirati neželene klice na mobilnikih Android

Ob današnji neprestani naglici se zdi, da varovanje posameznikove zasebnosti ni več mogoče.

K sreči lahko uporabniki androida nadzorujejo, kdo jih lahko kontaktira in kdo ne. Ne glede na to, ali imate opravka z obsesivnim nekdanjim partnerjem ali pa nadležnim marketingom, je tukaj za vas več možnosti.

1. možnost: Samodejna zavrnitev klicev

Odprite aplikacijo Imenik. Izberite osebo, ki jo želite blokirati. Če številka še ni shranjena kot kontakt, naredite to zdaj. Priporočamo, da pred začetek imena postavite črko "Z" ali številko 0-9, zato da se bo prikazala na dnu seznama kontaktov. Izberite meni in pritisnite na "Dodaj na seznam zavrnjenih". To bo avtomatsko preusmerilo klice iz Vaše številke na telefonsko tajnico.

2. možnost: Blokiranje posameznih številk

Najlažji način, da popolnoma blokirate številke je da pritisnete na ikono "Telefon" na vašem glavnem zaslonu, pod zavihkom "Zgodovina klicev" obkljukajte številke, ki jih želite blokirati. Pritisnite ikono za meni v desnem zgornjem kotu in izberite možnost "Dodaj na seznam zavrnjenih."

Če želite odstraniti številko iz tega seznama, greste po istih korakih, ampak izberete možnost "Odstrani iz seznama zavrnjenih".

3. možnost: Blokiranje neznanih številk

Začnite na glavnem zaslonu. Pojdite na ikono "Klicanje" nato "Meni", "Nastavitve klicev" in izberite "Zavrnitev klicev" nato pa "Seznam zavrnjenih". Nato pritisnite "Blokiraj vse skrite klice". Če želite onemogočiti neznanemu klicaltelju, da vas kliče, enostavno izberite kvadratek, ki pravi "Neznano".

Bodite pazljivi s to možnostjo, saj obstajajo podjetja, ki skrijejo svojo številko in lahko tako zgrešite kakšen pomemben klic.

Nasvet

Obstaja veliko različnih aplikacij za blokiranje klicev, ki so na voljo androidom – nekatere so brezplačne, spet druge plačljive. Temeljito se pozanimajte in preberite ocene uporabnikov, da boste lažje presodili, kako kvalitetne so. Primeri aplikacij so brezplačna Mr. Number, Call Control ter plačljivi Extreme Call Blocker.

Napotki se lahko deloma razlikujejo glede na tip Android telefona, ki ga imate, vendar pa za večino telefonov veljajo splošni napotki.

Vaš telefon ne bo zvonil, ko Vas bo poskušala poklicati blokirana številka. Vsi klici bodo preusmerjeni na telefonsko tajnico.

Natisni
Avtor: mobilc.si
0 Komentarjev

Kategorije: TutorialsOgledov: 38284

Oznake:

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni! Prijava

Vaše ime
Vaš email
Zadeva
Sporočilo
x

Zadnji oglasi

Karl Lagerfeld Choupette Fun zaščitni ovitek (TPU) za... Prodam 19,99 €
Karl Lagerfeld Choupette Fun zaščitni ovitek (TPU) za mobilnik iPhone XS Max (6.5”) Transparent barve – Visokokakovosten prožen TPU material – Odporen proti udarcem – Visoka prepustnost barv –...
Preklopna torbica Nillkin Sparkle za Samsung A605 Galaxy... Prodam 9,99 €
Nillkin Sparkle preklopna torbica za Samsung A605 Galaxy A6 Plus (2018), v črni barvi, bo vaš mobilnik ščitila pred praskami in udarci. – mehke linije – umetno usnje – protizdrsno – superioren...
SPIGEN Rugged Armor Urban zaščitni ovitek (TPU) za... Prodam 14,99 €
SPIGEN Rugged Armor Urban zaščitni ovitek (TPU) za mobilnik Samsung G965 Galaxy S9 Plus, črne barve – Visokokakovosten prožen TPU material – Odporen proti udarcem – Visoka prepustnost barv –...
Zaščitno steklo 5D Glass (kaljeno steklo) za Huawei P20... Prodam 14,99 €
Visoko kvalitetno 5D kaljeno steklo zagotavlja popolno zaščito od roba do roba, odlično jasnost slike in prijeten dotik. Lepilo je nanešeno po vsej površini. Lastnosti: – Za Huawei P20 Lite –...
SPIGEN SGP Airskin zaščitni ovitek (TPU) za mobilnik... Prodam 14,99 €
SPIGEN SGP Airskin zaščitni ovitek (TPU) za mobilnik Apple iPhone XR (6.1”), črne barve – Visokokakovosten prožen TPU material – Odporen proti udarcem – Visoka prepustnost barv – Ohranja elegantne...