Uporabni nasveti

nedelja, 30. avgust 2015

Kako blokirati neželene klice na mobilnikih Android

Ob današnji neprestani naglici se zdi, da varovanje posameznikove zasebnosti ni več mogoče.

K sreči lahko uporabniki androida nadzorujejo, kdo jih lahko kontaktira in kdo ne. Ne glede na to, ali imate opravka z obsesivnim nekdanjim partnerjem ali pa nadležnim marketingom, je tukaj za vas več možnosti.

1. možnost: Samodejna zavrnitev klicev

Odprite aplikacijo Imenik. Izberite osebo, ki jo želite blokirati. Če številka še ni shranjena kot kontakt, naredite to zdaj. Priporočamo, da pred začetek imena postavite črko "Z" ali številko 0-9, zato da se bo prikazala na dnu seznama kontaktov. Izberite meni in pritisnite na "Dodaj na seznam zavrnjenih". To bo avtomatsko preusmerilo klice iz Vaše številke na telefonsko tajnico.

2. možnost: Blokiranje posameznih številk

Najlažji način, da popolnoma blokirate številke je da pritisnete na ikono "Telefon" na vašem glavnem zaslonu, pod zavihkom "Zgodovina klicev" obkljukajte številke, ki jih želite blokirati. Pritisnite ikono za meni v desnem zgornjem kotu in izberite možnost "Dodaj na seznam zavrnjenih."

Če želite odstraniti številko iz tega seznama, greste po istih korakih, ampak izberete možnost "Odstrani iz seznama zavrnjenih".

3. možnost: Blokiranje neznanih številk

Začnite na glavnem zaslonu. Pojdite na ikono "Klicanje" nato "Meni", "Nastavitve klicev" in izberite "Zavrnitev klicev" nato pa "Seznam zavrnjenih". Nato pritisnite "Blokiraj vse skrite klice". Če želite onemogočiti neznanemu klicaltelju, da vas kliče, enostavno izberite kvadratek, ki pravi "Neznano".

Bodite pazljivi s to možnostjo, saj obstajajo podjetja, ki skrijejo svojo številko in lahko tako zgrešite kakšen pomemben klic.

Nasvet

Obstaja veliko različnih aplikacij za blokiranje klicev, ki so na voljo androidom – nekatere so brezplačne, spet druge plačljive. Temeljito se pozanimajte in preberite ocene uporabnikov, da boste lažje presodili, kako kvalitetne so. Primeri aplikacij so brezplačna Mr. Number, Call Control ter plačljivi Extreme Call Blocker.

Napotki se lahko deloma razlikujejo glede na tip Android telefona, ki ga imate, vendar pa za večino telefonov veljajo splošni napotki.

Vaš telefon ne bo zvonil, ko Vas bo poskušala poklicati blokirana številka. Vsi klici bodo preusmerjeni na telefonsko tajnico.

Natisni
Avtor: mobilc.si
0 Komentarjev

Kategorije: TutorialsOgledov: 32942

Oznake:

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni! Prijava

Vaše ime
Vaš email
Zadeva
Sporočilo
x

Zadnji oglasi

Xiaomi Pocophone M3 Dual SIM 64GB Cool Blue Prodam 169,99 €
Nov, vsa pripadajoča oprema, 24-mesečna garancija, na voljo v modri barvi, deluje na vsa omrežja, GSM aparat ni vezan na nobeno naročniško razmerje, … LASTNOSTI GSM APARATA TEHNOLOGIJA Omrežja:...
Huawei Watch GT 2 Pro Sport 46mm Black Prodam 269,99 €
Nova, vsa pripadajoča oprema, 24-mesečna garancija, na voljo v črni barvi, s črnim paščkom … LASTNOSTI PAMETNE ROČNE URE TEHNOLOGIJA Brez povezave na mobilno omrežje TELO Dimenzije: 46.7 x 46.7 x...
Samsung Galaxy A72 (A725) 128GB Dual SIM Awesome Black Prodam 484,99 €
Nov, vsa pripadajoča oprema, 24-mesečna garancija, na voljo v črni barvi, deluje na vsa omrežja, GSM aparat ni vezan na nobeno naročniško razmerje, … TEHNOLOGIJA Omrežja: GSM / HSPA / LTE omrežje:...
Motorola (XT2091-3) Moto G9 Power Dual Sim 128GB... Prodam 199,99 €
Nov, vsa pripadajoča oprema, 24-mesečna garancija, na voljo v zeleni barvi, deluje na vsa omrežja, GSM aparat ni vezan na nobeno naročniško razmerje, … LASTNOSTI GSM APARATA TEHNOLOGIJA Omrežja:...
Apple iPhone 8 64GB Space Gray Prodam 254,99 €
Rabljen, kot nov, na voljo v vesoljno sivi barvi, deluje na vsa omrežja, GSM aparat ni vezan na nobeno naročniško razmerje, … LASTNOSTI GSM APARATA Tehnologija: GSM / HSPA / LTE 2G omrežje GSM...