Uporabni nasveti

30. avgust 2015

Kako blokirati neželene klice na mobilnikih Android

Ob današnji neprestani naglici se zdi, da varovanje posameznikove zasebnosti ni več mogoče.

K sreči lahko uporabniki androida nadzorujejo, kdo jih lahko kontaktira in kdo ne. Ne glede na to, ali imate opravka z obsesivnim nekdanjim partnerjem ali pa nadležnim marketingom, je tukaj za vas več možnosti.

1. možnost: Samodejna zavrnitev klicev

Odprite aplikacijo Imenik. Izberite osebo, ki jo želite blokirati. Če številka še ni shranjena kot kontakt, naredite to zdaj. Priporočamo, da pred začetek imena postavite črko "Z" ali številko 0-9, zato da se bo prikazala na dnu seznama kontaktov. Izberite meni in pritisnite na "Dodaj na seznam zavrnjenih". To bo avtomatsko preusmerilo klice iz Vaše številke na telefonsko tajnico.

2. možnost: Blokiranje posameznih številk

Najlažji način, da popolnoma blokirate številke je da pritisnete na ikono "Telefon" na vašem glavnem zaslonu, pod zavihkom "Zgodovina klicev" obkljukajte številke, ki jih želite blokirati. Pritisnite ikono za meni v desnem zgornjem kotu in izberite možnost "Dodaj na seznam zavrnjenih."

Če želite odstraniti številko iz tega seznama, greste po istih korakih, ampak izberete možnost "Odstrani iz seznama zavrnjenih".

3. možnost: Blokiranje neznanih številk

Začnite na glavnem zaslonu. Pojdite na ikono "Klicanje" nato "Meni", "Nastavitve klicev" in izberite "Zavrnitev klicev" nato pa "Seznam zavrnjenih". Nato pritisnite "Blokiraj vse skrite klice". Če želite onemogočiti neznanemu klicaltelju, da vas kliče, enostavno izberite kvadratek, ki pravi "Neznano".

Bodite pazljivi s to možnostjo, saj obstajajo podjetja, ki skrijejo svojo številko in lahko tako zgrešite kakšen pomemben klic.

Nasvet

Obstaja veliko različnih aplikacij za blokiranje klicev, ki so na voljo androidom – nekatere so brezplačne, spet druge plačljive. Temeljito se pozanimajte in preberite ocene uporabnikov, da boste lažje presodili, kako kvalitetne so. Primeri aplikacij so brezplačna Mr. Number, Call Control ter plačljivi Extreme Call Blocker.

Napotki se lahko deloma razlikujejo glede na tip Android telefona, ki ga imate, vendar pa za večino telefonov veljajo splošni napotki.

Vaš telefon ne bo zvonil, ko Vas bo poskušala poklicati blokirana številka. Vsi klici bodo preusmerjeni na telefonsko tajnico.

Natisni
Avtor: mobilc.si
0 Komentarjev

Kategorije: TutorialsOgledov: 30420

Oznake:

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni! Prijava

Vaše ime
Vaš email
Zadeva
Sporočilo
x

Zadnji oglasi

Apple iPhone 11 Pro 64gb iPhone 11 Pro Max 64gb Prodam 400,00 €
Spletna stran: www.bulksalesltd.com Email.sales@bulksalesltd.com E-pošta: bulksalesltd@gmail.com Telefon +44 7451 212932 WhatsApp Chat +44 7451 212932 Vsi naši izdelki so...
etuij za xiaomi 5 plus Prodam 3,00 €
Prodam nove ovitke za XIAOMI 5 PLUS. Ovitki so novi. ROZA, MODRA IN ČRNA BARVA
Nokia 6 Prodam 130,00 €
Prodam Nokio 6, staro 2 leti. Je zelo lepo ohranjena in deluje brezhibno. Zraven prilagam zaščitni ovitek, polnilec in ostalo potrebno opremo.

Tel:  070 509 309  David
Preklopna torbica Nillkin Qin za Samsung J6 2018 (J600)... Prodam 11,99 €
Nillkin Qin usnjena preklopna torbica za Samsung J6 2018 (J600), v črni barvi, bo vaš mobilnik ščitila pred praskami in udarci. – mehke linije – visoko kvalitetno usnje – protizdrsno – superioren...
Karl Lagerfeld Choupette Fun zaščitni ovitek (TPU) za... Prodam 19,99 €
Karl Lagerfeld Choupette Fun zaščitni ovitek (TPU) za mobilnik iPhone XS Max (6.5”) Transparent barve – Visokokakovosten prožen TPU material – Odporen proti udarcem – Visoka prepustnost barv –...